Ένα βιολί Στραντιβάριους στην Καλαμάτα!
 
    Ο γοητευτικός ήχος ενός από τα αριστουργηματικά έγχορδα όργανα που κατασκεύασε ο περίφημος Αντόνιο Στραντιβάρι στην Κρεμόνα της Ιταλίας στις αρχές του 18ου αιώνα (τα οποία παραμένουν αξεπέραστα ως και τις μέρες μας με αποτέλεσμα η αξία τους να αποτιμάται πλέον σε εκατομμύρια ευρώ το καθένα),  ακούστηκε την Κυριακή 27 Μαϊου στις 8.30μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας.
    Αφορμή η προγραμματισμένη απο τη ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο συναυλία τριών μουσικών με σημαντική διεθνή καριέρα, του δανοαμερικανού Λαρς Μπιόρνκερ, ευτυχή ιδιοκτήτη του βιολιού κατασκευής Αντόνιο Στραντιβάρι (1714) με το όνομα “Yoldi – Moldenhauer”, του ρωσοσουηδού τσελίστα Λέο Βίνλαντ (καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Κορώνης) και της πιανίστα Κατρίν Γκίσλινγκε από τη Δανία.
    Οι τρεις μουσικοί που συνεργάζονται εδω και χρόνια εμφανιζόμενοι σε μεγάλα φεστιβάλ μουσικής δωματίου της Ευρώπης,  παρουσίασαν στη συναυλία αυτή στην Καλαμάτα (την οποία οργάνωσε και στήριξε οικονομικά ο Σύλλογος Γονέων κ Κηδεμόνων των Σχολών της ΦΑΡΙΣ), ένα πολύ ενδιαφέρον και απαιτητικό πρόγραμμα με δύο πιάνο-τρίο (Μπετόβεν, έργο 11 και Μπραμς έργο 87), καθώς και έργα Σοστακόβιτς, Σοπέν και Κράισλερ.
       
        Η Ecologic Energy στήριξε οικονομικά σαν χορηγός τη μοναδική αυτή συναυλία.
επιστροφή
Η λογική σε οδηγεί εδώ...!
Copyright   Ecologic Energy   2012
Σχεδιασμός & διαχείριση ιστότοπου:
Copyright   Ecologic Energy   2012